Kartonneermachine voor kunststof dozen.

We kregen een uitzonderlijke en interessante aanvraag binnen, die ons uitdaagde om buiten de gebaande paden te denken. In nauwe samenwerking met Betti, een gerenommeerd bedrijf dat al sinds 1955 gespecialiseerd is in de ontwikkeling van kartonneermachines. Hebben we deze uitdaging met volle enthousiasme aangenomen. Zelfs voor Betti was deze aanvraag een nieuwe ervaring.

Een van de belangrijkste voordelen van kunststof dozen is dat ze geschikt zijn voor het verpakken van vochtige of vettige producten. In tegenstelling tot kartonnen dozen, die vatbaar zijn voor doorlekken, bieden kunststof dozen een betrouwbare bescherming tegen het ontsnappen van vocht of vet. Dit is met name cruciaal voor producten die gevoelig zijn voor beschadiging of bederf wanneer ze worden blootgesteld aan vocht.

Recycling van kunststof dozen.

Een ander belangrijk aspect dat in overweging moet worden genomen, is de recycling van verpakkingsmaterialen. Hier komt het gebruik van kunststof dozen opnieuw naar voren als een gunstige keuze. Omdat kunststof dozen volledig uit kunststof bestaan, hoeven ze bij de afvalverwerking niet verder te worden gescheiden. Dit vereenvoudigt het recyclingproces en draagt bij aan een efficiënte en duurzame afvalverwerking.

In het geval van kartonnen dozen voor dit specifieke product zou er echter een extra uitdaging zijn. Om te voorkomen dat vocht of vet door het karton lekt, zouden er kunststof zakken in de dozen moeten worden geplaatst. En zou er kunststof lijm moeten worden gebruikt om de dozen te lijmen. Dit vermoeilijkt het recycleproces omdat de kunststof zakken en lijm apart moeten worden gescheiden van het karton.

Om al deze uitdagingen het hoofd te bieden, hebben we innovatieve aanpassingen aangebracht aan de Betti NB50 15W, een toonaangevende kartonneermachine in de industrie. Door deze aanpassingen konden we de kunststof dozen op een efficiënte en nauwkeurige manier verwerken, met behoud van de integriteit van het product en het minimaliseren van de kans op doorlekken. Dit omvatte het optimaliseren van het verpakkingsproces, het implementeren van speciale afdichtingstechnieken en het waarborgen van een consistente en betrouwbare kwaliteit van de verpakte producten.

 

Betti-Kunststof-dozen
Betti-Kunststof-dozen

Betti NB verticale kartonneermachines

Betti verticale kartonneermachine. De NB kartonneermachines van betti zijn robuust en geschikt voor de zwaarste omstandigheden. Ontdek de veelzijdigheid van Betti Kartonneermachines, die perfect geschikt zijn voor zowel kartonnen dozen als kunststof dozen, van klein tot groot formaat. Met diverse beschikbare versies, variërend in snelheden van 50 tot 300 dozen…

Onze producten
Betti-kartonneermachine